Archief | april, 2016

kliklijst

Wissellijsten, als u van afwisseling houd!

Geschreven: 26 april 2016 door admin

Met een wissellijst kunt u tijdelijke (zolang als u zelf wilt uiteraard) kunst achter glas zetten zonder dat u daarvoor honderden euro’s hoeft uit te geven. Wissellijsten zijn zowel op maat als in standaard maten te verkrijgen. Natuurlijk is maatwerk een stuk duurder (of u moet met een oplage van boven de 1000+ willen). Een wissellijst is vooral bedoel voor kunstwerken die niet een lijst nodig hebben van grote waarden, maar toch een lijst verdienen! Wissellijsten zijn er al vanaf 8,00 euro incl. BTW. De maat bepaald de prijs.

 







Houten wissellijst Aluminium wissellijsten Randloze wissellijsten Clicklijsten

 

Bekijk alle lijsten

 

Reacties uitgeschakeld voor Wissellijsten, als u van afwisseling houd!

Pablo Picasso

Tags: , , , ,

Pablo Picasso

Geschreven: 19 april 2016 door admin

Pablo Picasso zijn volledige naam is: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso. Picasso was een Spaanse kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer en keramist. Hij was één van de bekendste Spaanse kunstschilders ooit.

Na zijn studies aan de Real Academia de Ballas Artes de San Fernando school in Madrid, maakte Pablo Picasso zijn eerste reis naar Parijs in 1900. Dit was toen de kunsthoofdstad van Europa, Picasso ontmoete daar andere bekende schilders zoals Salvador Dali.

In 1905 werd Picasso de vaste schilder van Amerikaanse kunstverzamelaars zoals Leo Stein en Gertrude Stein. Picasso schilderde toen portretten van hun.


In 1907 trad Picasso toe tot een kunstgalerie in Parijs, hij werd daar pas bekend in 1907. Picasso had op Montmartre een aantal vrienden, Montmartre was de grote kunstmarkt van die periode.

Hij stierf op 8 april 1973 in het Franse departement Mougins.

 

Reacties uitgeschakeld voor Pablo Picasso

Tekenkunst

Tags: , , , , ,

Tekenkunst

Geschreven: 15 april 2016 door admin

De tekenkunst kan opgesplitst worden in 2 delen, het waarnemingstekenen en het verbeeldingstekenen. Tussen deze 2 delen is er een groot verschil. Bij waarnemingstekeningen teken je voorwerpen of landschappen die je visueel kan waarnemen, zoals het tekenen van de natuur of fruit. Bij het verbeeldingstekenen teken je dingen die in je verbeelding voorkomen, of het tekenen van wat de kunstenaar of tekenaar aanvoelt.

Tekeningen worden vooral gemaakt met een potlood, houtskool, krijgt of inkt. Deze worden ook vaak door elkaar gebruikt met andere materialen om nog betere of mooiere effecten te bekomen. Als men bijvoorbeeld een combinatie van inkt en water gebruikt kan men sommige delen van de tekening donkerder of lichter maken. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast op papier of karton, deze absorberen het water en de inkt beter.

Voordat de kunstenaars een schilderij maken, maken ze meestal eerst een ontwerp in potlood. Later beginnen ze het in te kleuren.

 

Reacties uitgeschakeld voor Tekenkunst

inforail_met_twee_briefjes_voorbeeld

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Ophangsysteem gewichten

Geschreven: 15 april 2016 door admin

Als u een schilderij heeft en deze wilt ophangen is simpelweg een hamer en een spijker geen optie meer. Bespaar uzelf de moeite en zelfs schade. Een ophangsysteem kunt u al aanschaffen onder de 30 euro. Ophangsystemen zijn zowel voor thuis als op de werkvloer ideaal. U kunt posters, schilderijen zonder enkele moeite ophangen, verplaatsen en verwisselen.

Ophangsysteem van 5 kilo.

Wanneer u met lichte objecten werkt, denk bijvoorbeeld aan posters, folders/reclamedrukwerk dan is een 5 kg rail hier goed geschikt voor! Ondanks dat meestal de rails meer kan dragen dan 5 kg zijn de accessoires en onderdelen (ophang haakjes, ophang draden) een stuk voordeliger. Als u een makkelijke manier zoekt om bijvoorbeeld documenten snel te delen of een boodschap zijn er ook rails waar u gemakkelijk papier kunt klemmen. Deze info railen zijn te verkrijgen bij ophangsystemen.eu

cobra belastbaarheid 5kg 150cm 9.6621

Ophangsysteem van 10 kilo

Wanneer u minder schilderijen ophangt zijn ophangsystemen van 10kg meer dan voldoende! Let er erger wel op dat u niet vergeet dat deze railen altijd een ‘lage’ draaglimiet heeft per meter. Hierdoor heb je kans dat als er een 2de schilderij bijkomt je het goed moet onthouden wat de draag limiet is.

Ophangsysteem van 20 kilo

Een ophangsysteem van 20kg is perfect als u meerdere schilderijen wilt ophangen per meter, een groot schilderij weegt al snel 8kg  Stel dat u er 2 heeft per meter is er een speling van 4kg.

U snapt waarschijnlijk wel dat hoe steviger de rails, gezien deze ook verkrijgbaar zijn voor 25, 50 en boven de 100 kilo.

Als u meer wilt weten kunt ook surfen naar: http://www.ophangsystemen.eu/
Zij hebben kennis om de rails te kiezen die geschikt is naar uw wensen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Ophangsysteem gewichten

Escher

Tags: , , , , ,

Maurits Cornelis Escher

Geschreven: 13 april 2016 door admin

Maurits Cornelis Escher: of kortweg Escher, is geboren te Leeuwarden op 17 juni 1898.
Hij kreeg op de H.B.S school teken- onderwijs van zijn leermeester F.W van der Hagen. Deze was in die tijd ook zeer bekend in het teken wereldje.
F.W van der Hagen ontwikkelde Escher’s grafische aanleg en hielp hem ontwikkelen door linoleum te leren snijden.

Van 1919 tot 1922 ging hij naar de  Bouwkunde- en Kunstschool in Haarlem, daar kreeg hij les van zijn meester S.Jessurun de Mesquita.
In 1922 vertrok Escher van Haarlem naar Rome om daar te gaan experimenteren met tekeningen. 10 jaar later had hij vele studiereizen achter de boeg. Hij reisde in die 10 jaar o.a. naar de Abruzzen, de Amalfitaanse kunst, Calabrië, Sicilië, Corsica en Madrid.

In 1934 verhuisden Escher van Italië naar Zwitserland waar hij 2 jaar woonde. Escher heeft ook nog 5 jaar in België gewoond en daarna in Braam (Nederland).

Escher was vooral bekend om zijn zeer speciale tekeningen die zeer mooi waren, maar niet juist waren. Hij werkte vooral met regelmatige vlakverdelingen waardoor hij er af en toe eens iets speciaals in kon tekenen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Maurits Cornelis Escher

stas J rail

Tags: , , , , , , ,

STAS J-Rail MAX (25 – 100 kg/m)

Geschreven: 13 april 2016 door admin

STAS j-rail

De naam van het product zegt het al. De vormgeving van de letter J inspireerde tot dit eenvoudig en sterk ophangsysteem. In combinatie met de ophangstangen is de STAS j-rail (25 kg/m) ideaal voor het wisselen van schilderijen op hoge wanden. 

STAS j-rail max

Voor professioneel gebruik is de j-rail max (100 kg/m) door STAS ontwikkeld tot een aluminium variant. Deze rail is er voor de zware schilderijen, simpel en ijzersterk. Niet voor niets veelvuldig toegepast in galeries en musea wereldwijd!

Bestel vandaag nog uw J-rail max ophangsysteem.

Reacties uitgeschakeld voor STAS J-Rail MAX (25 – 100 kg/m)

Kunstenaar

Tags: , , , ,

Beroep kunstenaar

Geschreven: 12 april 2016 door admin

Het beroep als kunstenaar is één van de oudste beroepen in de wereld. Vanaf het begin van zijn bestaan heeft de mens geprobeerd mooi dingen te maken, zie maar naar de grotschilderingen in de Prehistorie.
Kunstenaars proberen in hun kunstwerken altijd een boodschap in mee te geven, en ze stellen de tijd waarin ze leven goed voor. Kunstenaars zijn dan ook vaak excentrieke mensen met afwijkende meningen. Voor toeschouwers heeft kunst vooral te maken met esthetiek. Dit kan vaak tegengesteld zijn aan de bedoeling van de kunstenaar, deze wil een emotie oproepen bij zijn publiek.

Reacties uitgeschakeld voor Beroep kunstenaar

lijst-300×225

Tags: , , , , , , , , , ,

Lijsten en hun waarde.

Geschreven: 08 april 2016 door admin

Lijsten zijn in de schilderkunst meestal rechthoekig. Een lijst is dus een frame waarin een schilderij wordt bevestigd. Vroeger was het maken van lijsten een special vak apart, soms werden deze lijsten nog mooier en indrukwekkender dan het schilderij zelf.

Functie:

De lijst heeft een belangrijke functie, een lijst beschermt het schilderij. De lijst levert ook een extra stevigheid aan het ophangsysteem dat het doek opgespannen houdt. De kader rond het schilderij heeft ook een beeldende functie, sommige schilderen komen dan beter tot hun recht. Schilderijen op hout of koper zijn vaak ingelijst, maar als schilderwerken op houten panelen worden geschilderd, werd het paneel vaak tegelijk met de lijst gevormd en geschilderd.

De hedendaagse kunst wordt niet veel meer in lijsten gepresenteerd, dit komt omdat de esthetische functie van een lijst door veel kunstenaars wordt verworpen en de doeken beter tot hun recht zouden komen zonder lijst.

Bestel uw lijst op maat of bekijk de lijsten in de lijstenmakerij webwinkel.

Reacties uitgeschakeld voor Lijsten en hun waarde.

Tags: , , , ,

Veel kunst bezichtigen met Google Art

Geschreven: 05 april 2016 door admin

Met Google Art is het mogelijk om complete museumzalen te bekijken met een hoek van 360 graden. U kunt om u heen kijken en inzoomen op de verschillende kunstwerken, sculpturen, beeldjes, foto’s, architectonische hoogstandjes en nog veel meer kunst. Complete collecties van meer dan 40 musea over de hele wereld kunt u terugvinden op Google Art in hoge resolutie. Zo is het mogelijk om uw favoriete kunstwerk te bekijken tot aan de pixel aan toe. Dit kan doordat verschillende kunstwerken zijn toegevoegd in hoge resolutie, zodat u flink kunt inzoomen.

Niet alleen kunt u met Google Art een virtuele wandeling maken door beroemde musea, uw favoriete kunstwerken van dichtbij bekijken en er op inzoomen, u kunt ook uw eigen collectie samenstellen. Met Google Art kunt u uw eigen verzameling kunst samenstellen, zodat u altijd en overal uw eigen collectie kunt bezichtigen.

Reacties uitgeschakeld voor Veel kunst bezichtigen met Google Art

Tags: , , , , , , ,

Schilderij ophangsysteem en railsystemen met LED of Halogeen verlichting

Geschreven: 05 april 2016 door admin

AHB kunst en art3000 bieden railsystemen en ophangsystemen aan met LED of Halogeen verlichting. De systemen hebben onopvallende, neutrale vormgeving en passen daarom in iedere omgeving.

Daarnaast geeft de verlichting bij de systemen, door het verplaatsbare armatuur de mogelijkheid om objecten effectief te belichten.

Tevens bieden zij ook reguliere ophangsystemen voor schilderijen, de rails zelf hebben een fraaie neutrale vormgeving en passen daardoor in elke omgeving.

Wij hebben rails (inforails, ophangrails, memorails, clickrails, classic rails en multirails) en ophangsystemen voor al uw benodigdheden, waardoor uw persoonlijke eigendommen snel overzichtelijk en flexibel opgehangen kunnen zijn. Zij kunnen voor u schilderijen ophangen, maar ook spiegels en lijsten ophangen. We hebben voor bijna ieder object wel een handig railsysteem. Nooit meer gaten in de muur! Zij zijn ook voor wandmontage en plafondmontage.

Onze rails kunnen van alle soorten materialen zijn zoals kunststof en aluminium, en u kunt kiezen of u een overschilderbare rail wilt, of tevreden bent met een standaard rail.

Ook voor schilderijen kopen, schilderijen restaureren, haken, plafondhaken, wandhaken, koorden, ophangkoorden en diverse rails zoals inforails kunt u bij hen terecht. Ook zijn zij er als u wandhangers, solohanger en schilderijhaken nodig heeft.

Reacties uitgeschakeld voor Schilderij ophangsysteem en railsystemen met LED of Halogeen verlichting