Categorie: | Kunstnieuws, Schilderijen

Betaalbare schilderijen

Geschreven: 20 maart 2017 door admin

Een schilderij van een grootmeester is natuurlijk erg leuk maar ook erg duur. Een kunstenaar als Henk Helmantel is ontzettend interessant maar een schilderij van zijn hand kost al snel zo een 70000 euro. Niet te doen natuurlijk voor veel mensen en daarom is het wellicht interessant om eens naar andere kunstenaars te kijken met vaak een wat minder bekende naam. Het is vaak zo dat qua kwaliteit het niet veel onder doet.

Bijna elke hedendaagse artiest heeft wel een internetsite waar zijn of haar werk te zien is. Vaak is het al zo dat een schilderij of ander kunstwerk al te koop is voor een paar honderd euro. Dat is natuurlijk een groot contrast met de grote namen als Andy Warhol of een Keith Haring.

Betaalbare kunstwerken van hoge kwaliteit zijn te zien en te koop bij kunstgalerijen. Dit zijn plekken speciaal ingericht voor de kunstenaars. Zoon kunstgalerij zal uiteraard ook regelmatig reclame maken voor een te bezichtigen tentoonstelling waar mensen dan iets kunnen zien en kopen van vaak hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs.

Het is altijd het leukste om een origineel kunstwerk aan te schaffen. Gaat dit financieel niet lukken dan is er altijd nog een reproductie als alternatief. Vaak zijn dit mooie opnames hoor, van uitstekende kwaliteit.

Schilderijen, en natuurlijk alle andere kunstvoorwerpen kunnen in waarde stijgen naarmate de loopbaan van een kunstenaar zal toenemen. Wordt een kunstenaar bekend bijvoorbeeld en heeft u net een werk aangeschaft in een andere periode dan kan het natuurlijk zijn dat een werk in waarde zal toenemen.

Het is vaak ook zo dat, hoe meer vraag er is hoe hoger de prijs uiteindelijk zal worden.

Het is ook onwijs leuk en erg spannend om eens te kijken naar oude inboedels  die te koop worden aangeboden op tweedehands internetsites. Vaak gaat het om een erfenis en is er vooraf geen informatie ingewonnen bij een taxateur. Een taxateur is in veel gevallen ook vaak best kostbaar.Wel goed opletten bij een eventuele verdere aankoop. Ga altijd even kijken bij de mensen die het aanbieden. Het kan natuurlijk zijn dat de kwaliteit wat tegenvalt.