Categorie: | Kunstnieuws, Schilderijen

Schilderijen van Honden

Geschreven: 20 maart 2017 door admin

Je kunt al voor relatief weinig geld een leuk en mooi portret laten maken van een hond. Veel mensen willen het maar laten zich tegenhouden doordat ze denken dat het onbetaalbaar is. Het is wel zo dat hoe groter een schilderij zal worden hoe duurder het over het algemeen zal worden. Informeer gewoon eens bij een artiest, het zal best wel meevallen.

Vaak wordt er gewerkt in olieverf of een mooie aquarel, maar ook een leuke potloodtekening kan gemaakt worden. Dit zal ook wel schelen in de prijs. De kunstenaars zijn over het algemeen zeer bedreven in het tekenen en schilderen van de dieren. Vaak zijn ze goed op de hoogte, ook qua anatomie, en zullen er geen problemen komen wat betreft de natuurgetrouwheid ervan.

Je kunt natuurlijk een dier, bijvoorbeeld een hond live laten schilderen. Dat is natuurlijk erg leuk, bijvoorbeeld een slapende hond. Het probleem is echter dat de kunstenaar wel wat tijd nodig zal hebben en daardoor kiest men vaak voor een foto waaraf gewerkt zal worden. Neem er wel even de tijd voor omdat een goede foto zal zorgen voor een goed schilderij. Een wat mindere foto gemaakt in kunstlicht zal de kunstenaar wat minder goed kunnen gebruiken.

Goede verhoudingen op de foto zijn belangrijk natuurlijk. Een heel groot hoofd met een wat kleinere lichaam is natuurlijk wat raar om te zien.

Overleg wat meerdere foto’s met de kunstenaar zodat hij of zij wat keus hierin heeft.

Het materiaal waarin gewerkt zal worden bepaald een beetje de tijd dat het af zal zijn. Zal er gewerkt worden in olieverf dan moet er wel rekening worden gehouden met een lange droogtijd. Een olieverf die normaal is aangebracht moet toch echt wel een paar maanden door drogen zodat er een eerste vernislaag aangebracht kan worden.

Gaat de kunstenaar werken in acrylverf, of aquarel dan gaat het allemaal wel wat sneller.

Wanneer u zoiets cadeau wilt doen dan zit u natuurlijk met de aan te leveren foto van het huisdier. Geef op een discrete manier aan dat er iemand in de omgeving een spreekbeurt zal houden over het dier wat zoveel gefotografeerd is, of gaat worden.

Zoon tof schilderij van een hond of ander huisdier kan op verschillende ondergronden gemaakt worden. Denk ook aan een wat minder voor de hand liggende ondergrond zoals een koffer of een vlag.