Categorie: | Kunstnieuws, Schilderijen

Schilderijen voor de kinderkamer

Geschreven: 20 maart 2017 door admin

Je kunt het beste iets maken wat een beetje bij elkaar past in een kinderkamer. Vaak wordt er een mooie poster opgehangen van bijvoorbeeld Mickey Mouse of Goofy, de gouwe oude van de bekende Walt Disney. Het is echter ook goed mogelijk om een kunstenaar of illustrator iets te laten maken. In veel gevallen is dat best mogelijk tegen een aantrekkelijke prijs. Zo maak je een originele kamer wat natuurlijk goed is voor de ontwikkeling van zo een kleine rakker. Zorg er zoals gezegd wel voor dat het in zijn geheel wat bij elkaar past allemaal.

Vaak wordt er geschilderd in pastelkleuren omdat dat wat afgevlakte kleuren zijn. Het zijn wat meer rustgevende kleuren wat een fijne uitwerking zal hebben.

Natuurlijk is het mogelijk wat meer primaire kleuren te gebruiken maar let er wel op, houd er wel rekening mee dat het wat heftig kan zijn. Het is allemaal behoorlijk overweldigend. Bijvoorbeeld de twee kleuren rood en geel is pittig. Rood kan zelfs wat agressief en vijandig overkomen. Wanneer je overweegt iets bijzonders op te hangen en iets te kopen bij een kunstenaar dan kan dat in veel gevallen via zijn of haar internetsite. Of via een winkel of galerij is natuurlijk ook mogelijk. Let er altijd op dat het gaat om een origineel werk als je daar veel waarde aan hecht. Het spreekt denk ik voor zich dat een origineel werk gemaakt door een echte kunstenaar iets duurder is dan een poster die met duizenden tegelijk gedrukt kan worden. In overleg met de kunstenaar is het vaak ook mogelijk iets echt speciaals te maken specifiek voor de kinderkamer zelf. Heeft u bij bijvoorbeeld een kamer in een bepaalde kleur blauw dan kan die bepaalde kleur blauw ook verwerkt worden in het te maken schilderij. Vaak wordt er voor een kinderkamer een mooi landschap geschilderd. Het kindje kan dan lekker wegdromen bij de super mooie kleuren. Ook worden er vaak dieren gemaakt, bijvoorbeeld een mooie koe, of hond, een olifant of giraf. In veel gevallen worden kinderillustraties of schilderijen gemaakt met waterverf op papier. Er worden ook wel werken gemaakt met ander soort verf bijvoorbeeld olieverf wat vaak iets duurder is. Dit komt omdat olieverf wat arbeidsintensiever en duurder is. De verf moet wat langer drogen. Als het kindje lekker in zijn kinderkamer ligt of is dan moet hij of zij natuurlijk wel wat hebben om naar te kijken. Vaak zijn de schilderijen gemaakt met een hoop detail en lekker uitvoerig gemaakt. Het is ook bijvoorbeeld mogelijk om echte spulletjes te gebruiken, bijvoorbeeld echt haar van een schaap of echt zand meegenomen van het strand. Misschien is het zelfs mogelijk zelf iets te maken samen met het kindje. Als je de uitdaging aandurft en lekker aan de slag wilt gaan kunnen er onwijs mooie dingen ontstaan. Vaak zijn het werken die niet afdoen aan professioneel gemaakte werken.