Archief | maart, 2016

restauratie-schilderij

Tags: , , , , ,

Restauratie schilderij of lijsten

Geschreven: 29 maart 2016 door admin

Schilderijen:
Wanneer je schilderij verouderd is, of wat vuil is of iets mis mee is, kan je dit schilderij laten restaureren. Men restaureert in 5 eenvoudige stappen, deze stappen worden uitgevoerd op schilderijdoeken, schilderijpanelen en schilderijiconen.
Eerst gaan ze het schilderij reinigen met speciale bijtende producten. Daarna gaan ze de vernislaag van het schilderij halen zodat ze het schilderij kunnen plamuren en retoucheren. Als men dit had uitgevoerd, gingen ze consolideren van de craquelures en van de loszittende verfschilfers.

Lijsten:
Niet alleen schilderijen kunnen gerestaureerd worden, maar ook lijsten. Als men lijsten wilt restaureren gaat dit in 4 stappen. Deze 4 stappen kan men alleen maar toepassen op lijsten van massief hout en gips.
Ze gaan net zoals bij de schilderijen de lijsten reinigen, dan gaan ze de ontbrekende delen van het schilderij opvullen. Nadat ze dit hebben gaan kunnen ze da lacunes beginnen invullen. Daarna gaan ze de lijsten patineren, vergulden of terug overgieten met bladgoud.

Restauratie schilderij voor elk budget zie onze speciale Restauratie pagina.

Reacties uitgeschakeld voor Restauratie schilderij of lijsten

STAS Cliprail

Tags: , , , , , , , ,

STAS cliprail max systeem (25 kg/m)

Geschreven: 29 maart 2016 door admin

Het STAS cliprail max systeem (25 kg/m) sluit naadloos aan op uw wensen én op uw plafond. Deze rail heeft een extra flens die zorgt voor een naadloze aansluiting bij (vlakke) plafonds.  Door STAS ontwikkeld en geïntroduceerd in 1998. Een ophangrail voor de perfectionist!

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 10 kg)
STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 15 kg)

 

Reacties uitgeschakeld voor STAS cliprail max systeem (25 kg/m)

portret

Tags: , , , , , ,

Protret schilderen

Geschreven: 28 maart 2016 door admin

Geschiedenis:

In de tijd van de Romeinen had de portretkunst zijn opkomst, wat toen wel spijtig was is dat men niet in een bepaald perspectief konden schilderen. In die tijd had het vooral een opkomst in de beeldhouwkunst. In de 4de eeuw verschoof het portret schilderij naar een verbeterd beeld van hoe een bepaald persoon er werkelijk uitzag.

Het bekendste portretschilderij van het Westen, dat vroeger geschilderd is, is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. De Mona Lisa is een portret schilderij van een onbekende vrouw met een mysterieuze lach.

Algemeen:

Tegenwoordig is portretschilderen weer in opkomst, mensen willen hun favoriete huisdier, hun gezicht of het gezicht van hun kinderen op een stuk papier of doek hebben staan. Aan een portret wordt er meestal geen creativiteit aan toegevoegd omdat de mensen op het schilderij een neutrale houding aannemen en omdat er een neutrale achtergrond is. Het belangrijkste aspect in een portret schilderij is de herkenbaarheid van het gezicht.

De tekenaar van het portret kan ook een dubbelportret maken, dit is een schilderij waar je niet alleen opstaat, maar met twee personen op wordt afgebeeld. Wanneer er meer dan 2 personen in een portret te zien zijn noemt men dit een groepsportret.

 

Reacties uitgeschakeld voor Protret schilderen

Tags: , , ,

Hoge kwaliteit fotoprint!

Geschreven: 25 maart 2016 door admin

Grootformaat afdrukken op fotopapier van Fujihunt Professional.

Een goede presentatie in een bedrijfsontvangsthal, receptieruimte, of showroom met impact! Natuurlijk kiest men dan voor optimale kwaliteit en uitstraling van echt fotopapier.

Een mooi kinderportret aan de muur of een perfecte productopname in het directiekantoor.
De presentatie-/attentiewaarde neemt grote hoogtes aan bij een afdruk van ‘wereldformaat’.
Onze service kan voor u afdrukken vervaardigen, op echt Fujihunt Professional Photopaper, tot een formaat van 110 x 150 cm per baan / uit een stuk.
Combinaties met kleur, sepia en/of  zwart-wit mogelijk in een afdruk.
Leverbaar in mat, glans,  en naar keus tevens gelamineerd.

Laat uw foto’s printen op het gewenste martiaal en grote.

Reacties uitgeschakeld voor Hoge kwaliteit fotoprint!

canvas printen

Tags: , , , , ,

Canvaskunst

Geschreven: 25 maart 2016 door admin

Foto’s ontwikkelen was tegenwoordig nog nooit zo gemakkelijk. Je kan deze gewoon online bestellen, en ze je thuis laten bezorgen. Tegenwoordig kan je dit ook doen met canvasprinten.

Canvas printen is een zeer speciale techniek om foto’s af te printen op een schilderijdoek. Deze techniek is de laatste jaren zo verfijnd geworden, dat bijna elke foto kan worden gebruikt om een perfecte print op een schilderijdoek te garanderen. Je kunt je favoriete foto laten printen op bijna 1000 verschillende maten. De doeken zijn meestal UV bestendig, krasvast en bestand tegen vocht.

Een schilderijdoek wordt ook wel een canvas genoemd, een canvas is een zeer stevig weefsel dat gemaakt is van hennepvezels. Deze vezels worden dus gemaakt van de hennepplant.

Wilt u ook een canvas print laten maken?

 

Reacties uitgeschakeld voor Canvaskunst

Fotokunst

Tags: , , ,

Fotokunst

Geschreven: 25 maart 2016 door admin

De fotokunst is eigenlijk een confrontatie met de dagelijkse werkelijkheid vervat in een foto. Fotokunst is de meest duidelijke en bekende vorm van fotografie. De fotokunst moet je benaderen als een artistiek expressiemiddel. De nadruk ligt daarbij dus vooral de nadruk op het beeldende aspect, de vorm en het concept van de inhoud.

Reacties uitgeschakeld voor Fotokunst

STAS minirail

Tags: , , , , , , , ,

STAS minirail (25 kg/m)

Geschreven: 25 maart 2016 door admin

De STAS minirail (25 kg/m) is een verfijnde aluminium rail van maar 16mm hoog en oogt daarom opvallend smal en elegant op de wand. De montage is bijzonder eenvoudig door de speciaal ontwikkelde clipschroef. Deze smalle maar stevige rail is belastbaar tot maar liefst 25kg per meter.

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 10 kg)
STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 15 kg)

 

Reacties uitgeschakeld voor STAS minirail (25 kg/m)

Piet-Mondriaan

Tags: , , , , , , ,

Piet Mondriaan

Geschreven: 24 maart 2016 door admin

Pieter Cornelis Mondriaan werd op 7 maart 1872 in Amersfoort geboren. In 1889 behaalde hij zijn diploma op de lagere school voor en in 1892 behaalde hij het diploma om les te geven aan de middelbare scholen. Hij wou nog altijd bijleren en is hij daardoor avondcursussen aan de Rijksacademie in Amsterdam gaan volgen.  Piet Cornelis Mondriaan schilderde in naturalistische en impressionistische stijl.

Van 1908 tot 1910 woonde Piet Mondriaan in Loverendale, dat is een Zeeuwse gemeente. Gedurende deze periode van 2 jaar schilderde hij een serie schilderijen van de kerktoren van Domburg.
In 1910 verhuisde Piet Mondriaan naar Amsterdam waar hij lid werd van een schildergenootschap. Daardoor kon hij in contact komen met andere zeer bekende en goede kunstenaars zoals Jan Toorop, hij kwam er ook in contact met enkele pointillisten.

Aan het eind van de jaren 20 kwam Piet Mondriaan in het bestuur van de ‘Moderne Kunstkring’ in Amsterdam. Hij wou daarna naar Parijs verhuizen om kubistische schilderijen te schilderen, dit komt omdat er in 1911 een tentoonstelling was van Franse Kubistische schilderkunst. Daarvan was Piet Mondriaan zo van onder de indruk. Parijs was in die tijd de belangrijkste schilderhoofdstad van de wereld, alle grote kunstenaars verzamelde daar om gedachten, ideeën en technieken uit te wisselen. Piet Mondriaan gaf daar in Parijs internationale tentoonstelling waar hij veel lovende kritieken op kreeg.

Omdat zijn vader zijn ziek werd in 1914 moest Piet Mondriaan terugkeren naar Nederland. Daar moest hij ook blijven omdat de Eerste wereldoorlog uitbrak
Wegens ziekte van zijn vader werd Mondriaan in 1914 gedwongen naar Nederland terug te keren. In  Nederland was hij door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog genoodzaakt te blijven. Na de oorlog in 1919 verhuisde hij meteen terug naar Parijs. Omdat hij 50 werd hield hij een overzichtstentoonstelling van zijn werk in Amsterdam.

Piet Mondriaan begon snel ook te experimenteren met diagonale lijnen en andere kleuren. In 1938 verhuist Piet Mondriaan naar Londen, omdat Nazi-Duitsland begon te dreigen. In 1940 verhuisde hij naar New York omdat Londen gebombardeerd werd door Nazi-Duitsland. Piet Mondriaan stierf in 1944 te New York.

 

Reacties uitgeschakeld voor Piet Mondriaan

staslogo

Tags: , , , , , ,

Lijst ophangen

Geschreven: 22 maart 2016 door admin

Wanneer je een schilderij wilt ophangen in een kamer, gaat dit meestal niet zo heel gemakkelijk. Het is wel wat moeilijker dan een nageltje in de muur slaan. Je kan een schilderij goed ophangen in 6 stappen.

  • Hoogte bepalen:Wanneer je de hoogte wilt bepalen waar je een schilderij wilt ophangen, is het meest voor de handliggende op ooghoogte. Als je meerdere schilderijen hebt , moet je ervoor zorgen dat het zwaartepunt op 1 dezelfde lijn ligt.
  • Hoogte afmeten:Wanneer je een besluit hebt genomen over de ooghoogte, moet je deze markeren op de muur.
  • De manier waarop je dat doet kan je natuurlijk zelf kiezen, maar potlood of tape zijn de beste manieren. Deze laten achteraf weinig sporen na. Je kan best ook een waterpas gebruiken, dan ben je zeker dat de schilderijen recht hangen.

  • Afstand tussen kaders:Dit hangt af welke soort foto of schilderij het is. Wanneer het bv. een familiefoto is, kan je de lijsten beter dicht bij elkaar hangen.
    Als het 2 schilderijen hebben die totaal verschillend zijn, kan je de lijsten beter ver uit elkaar hangen.
  • Lijst opmeten:Het ophangsysteem van een kader is steeds verschillend, dus je moet zeer aandachtig zijn als je ze allemaal op dezelfde hoogte wilt.
  • Markering op de muur:Wanneer je de vorige 4 stappen hebt uitgevoerd, kan je het best aanduiden waar de nagels of schroeven in de muur moeten komen.
  • Boren en ophanging:Als we de markering op de muur hebben staan, kan je de gaatjes boren en je schilderij ophangen.

Dan maar genieten van het resultaat.

 

Bestel een STAS ophangsystemen voor uw schilderijen.

Reacties uitgeschakeld voor Lijst ophangen

tortelduifjes Henk de Bouter

zeefdruk Tortelduifjes – Henk de Bouter

Geschreven: 22 maart 2016 door admin

tortelduifjes Henk de Bouter

Reacties uitgeschakeld voor zeefdruk Tortelduifjes – Henk de Bouter