Archief | mei, 2016

Dali

Tags: , , , , ,

Salvador Dali

Geschreven: 21 mei 2016 door admin

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dali i Domnech, of korter: Salvador Dali was een Spaans kunstschilder en een veelzijdig kunstenaar. Hij is geboren op 11 mei 1904 te Figueres,en gestorven op 23 januari 1989 te Figueres.

Salvador ging niet meer naar een school maar ging naar de tekenschool. Hij was toen 10 jaar oud, Dali kreeg daar les van Ramon Pichet. Rimon Pichet was in die tijd een zeer impressionistische kunstschilder. Salvador Dali was in zijn jonge jaren zeer geïnteresseerd in schilderkunsten, hij richt toen vooral zijn aandacht op het kubisme en het impressionisme. . Salvador Dali zijn eerste tentoonstelling (1918) vond plaats in het stadstheater van Figueres.

Dali studeerde van 1921 tot 1924 in het Spaanse Madrid. In 1929 verhuisde Dali naar de Franse hoofdstad. Daar leerde hij andere bekende kunstenaars kennen zoals Pablo Picasso en André Breton. Voordat Salvador Dali terug naar Spanje keerde woonde hij zo’n 15 jaar in de VS. Die periode staat bekend als de klassieke periode. In deze periode vertelde hij aan iedereen hoe hij dacht over de wetenschap en het geloof. Tijdens de klassieke periode maakte Dali 18 grote schilderijen en ook een aantal kunstjuwelen.

In 1940 vestigde hij zich in de VS waar hij 15 jaar zou wonen, waarna hij terugkeerde naar Spanje. Deze periode staat bekend als zijn “klassieke” periode. Hierin uitte hij zijn gedachten over de wetenschap en het geloof. In deze tijd maakte Dalí een serie van 18 grote schilderijen. Ook maakte hij enkele kunstjuwelen.

Op 23 januari 1989 stierf Dalí aan een hartstilstand in de Galatea-toren van zijn museum in Figueres. Daar bracht hij de laatste jaren een deel van zijn leven door, hij werd daar ook begraven.

 

Reacties uitgeschakeld voor Salvador Dali

poezenhart-henk-de-bouter

Tags: , , , , ,

Poezenhart – Henk de Bouter

Geschreven: 15 mei 2016 door admin

Reacties uitgeschakeld voor Poezenhart – Henk de Bouter

Vincent van gogh

Tags: , , , , ,

Geschreven: 04 mei 2016 door admin

Reacties uitgeschakeld voor

Plasterrail STAS

Tags: , , , , , ,

STAS Plaster rail (20 kg/m)

Geschreven: 02 mei 2016 door admin

De STAS plaster rail (20 kg/m) is bijna niet zichtbaar, maar uiterst functioneel. Deze subtiele rail kan volledig geïntegreerd worden in een nieuw te bouwen/stucen muur. Ideaal voor nieuwbouwprojecten. Belasting 20kg/m. Om de rails te verbinden heeft u de connector nodig, om de schilderijen aan de rail te hangen heeft u de S-haak chroom nodig.

Reacties uitgeschakeld voor STAS Plaster rail (20 kg/m)