Archief | december, 2016

9.7154 4x4_RGB

Tags: , , , , ,

Artiteq Railen

Geschreven: 29 december 2016 door admin

Alle kunstliefhebber kennen het wel, je wilt een nieuw schilderij ophangen zonder de muur te beschadigen. Maar hoe doe je dat het beste?

Artiteq heeft een nieuw systeem bedacht dat betaalbaar en eenvoudig te installeren is. Namelijk de Artiteq click-rail. Wanneer je een ander schilderij wil ophangen is dit in een paar minuten geregeld, je hoeft de lijsten alleen maar verwisselen en ophangen.
Click-Rail van Artiteq
De clickrail is een zeer gebruiksvriendelijke rail waarmee je gemakkelijk lijsten en kaders mee kan ophangen.
De clickrail heeft een standaardlengte van 200cm, maar kan gemakkelijk versneden worden. Zo kan u altijd de volledige lengte van een muur van een rail voorzien.
De rail wordt aan de muur bevestigd via het click & connects systeem. Dit systeem bestaat uit kleine kunststof houdertjes die je vooraf aan de muur moet bevestigen, en waarop de combi-rail vastmaakt. Dit click & connects systeem zorgt er ook voor dat de verschillende rails altijd mooi aansluiten op elkaar en altijd op dezelfde hoogte hangen.

Een schilderij ophangen
Wanneer de combi-rail aan de muur is bevestigd, is het zeer gemakkelijk om een schilderij, fotokader op te hangen.

  • Eerst klik je een ophangdraad vast in de rail, deze ophangdraden bestaan in verschillende lengtes en kunnen op gelijk welke plaats in de rail geschoven worden. Dit is dus zeer gemakkelijk en is het dus niet nodig om dit van de zijkant van de rail te doen.
  • Hierna dien je enkel nog een haakje aan de ophangdraad te bevestigen voor de stevigheid. Er bestaan hiervan verschillende haakjes die je afhankelijk zijn van het gewicht dat je wenst op te hangen aan je muur.
  • Eenmaal dit is goed gebeurd, hoef je enkel nog je schilderij of fotokader aan dit haakje te hangen en kan je volop van je nieuwe aanwinst genieten.
    Wall hooks

Omdat niet in iedere ruimte ophangbeugels geplaatst mogen of kunnen worden, heeft Artiteq ook oplossingen om o.a. aan scheidingswanden decoraties op een solide en praktische wijze op te hangen.

Ophanghaken

Een diversiteit aan soorten wand decoraties en het verschil in hun gewichten vraagt uiteraard ook om daarop toegespitste ophanghaken voor een mooie en betrouwbare ophanging. Artiteq heeft dan ook ophanghaken voor verschillende soorten toepassingen, welke onderverdeeld kunnen worden in haken welke handmatig aangedraaid dienen te worden en zelfklemmende haken.

Bijkomende info

De clickrail is beschikbaar in een witte of aluminium uitvoering zodat dit zeker goed bij je interieur past;
De witte clickrail is overschilderbaar, hierdoor kan je gemakkelijk van kleur veranderen in de loop van de tijd;
De clickrail kan 20kg per lopende meter dragen.

Wilt u een Artiteq ophangsystemen bestellen? Kijk bij onze ophangsystemen pagina voor meer informatie!

Reacties uitgeschakeld voor Artiteq Railen

Nachtwacht-rembrandt

Tags: , , , ,

Rembrandt Hermenszoon van Rijn

Geschreven: 06 december 2016 door admin

Rembrandt Hermenszoon van Rijn was een zeer bekende Nederlandse kunstschilder, hij werd beschouwd als één van de meest getalenteerde kunstschilders in de 17 eeuw.
Rembrandt is geboren te Leiden op 15 juli 1607, hij was de zoon van een molenaar en een bakkersdochter, hij was het 9de kind. Rembrandt stierf in Amsterdam 4 oktober 1669. Hij schilderde ongeveer 300 schilderijen, 300 etsen en 2000 tekeningen. Hij beheerste het spel van licht en donker zeer goed, daardoor zette hij vaak zeer scherpe contrasten neer om de toeschouwer binnen te leiden. Zijn schilderijen waren zeer hevige en levendige scènes vol drama en gevoelens.
Rembrandt vond zichzelf meer een historieschilder en een portretschilder, hij maakte dan ook zeer veel portretten van zichzelf. Zijn geschilderde en geëtste zelfportretten geven een opmerkelijk beeld van zijn gevoelens en zijn uiterlijk.

Voor ongeveer 1632 begon hij zijn schilderijen en tekeningen te signeren met eenvoudige symbolen die afkomstig waren uit zijn naam. Zoals “R” of “RH”. In 1632 gebruikte hij het eerste zijn voornaam om zijn schilderijen te signeren. Rembrandt gebruikte een dikke onderschildering in doorzichtige verf in een glaceertechniek overschilderd.
Er zijn in de schilderkunst 2 manieren om te schilderen: wild of fijn. Normaal kan er maar 1 manier in één schilderij, maar Rembrandt wist deze 2 manieren goed en duidelijk te combineren. Door Rembrandts zijn speciale techniek moest hij niet eerst een schets maken van zijn tekeningen, maar kon hij meteen in het ruw beginnen schilderen.

Reacties uitgeschakeld voor Rembrandt Hermenszoon van Rijn