Archief | januari, 2017

filmkunst

Tags: ,

Filmkunst

Geschreven: 25 januari 2017 door admin

Een film of een rolprent is een verhaal dat wordt uitgebeeld, een film zijn eigenlijk ontelbaar veel foto’s die na elkaar worden afgespeeld. Zo word het beeld gevormd. De bijhorende kunstvorm van filmkunst wordt cinematografie genoemd.

Reacties uitgeschakeld voor Filmkunst

Voorbeeld shirt

Tags:

T shirts ontwerpen en laten bedrukken!

Geschreven: 14 januari 2017 door admin

Wanneer u een foto op katoen of andere textiele wil laten bedrukken is dat geen enkel probleem. Alleen de meest gemaakte fout is dat de foto niet van hoge kwaliteit is. De meeste huis-tuin-keuken camera heeft een “Hoog-kwaliteit” functie of in het engels: “High-res”. Als u een logo wil laten bedrukken of een tekst raden wij aan deze af te leveren als een vector bestand (met vector berekent de computer automatisch de scherpte in plaats van dat het een vaste waarde heeft.) daardoor is deze goed schaalbaar.
Dus of u nu reclame wilt maken of gewoon een mooie tshirt voor in de zomer wilt hebben, bedrukken op textiel is geen enkel probleem.

Bent u nou minder creatief? Dat is ook geen probleem!

Er zijn voldoende Sjablonen om uit te kiezen dit verschilt per shirt/product !

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor T shirts ontwerpen en laten bedrukken!

houtenframelijst

Tags: , , , , , ,

Prijs de lijst en het schilderij !

Geschreven: 08 januari 2017 door admin

Het is u vast wel eens overkomen. Koopt u een schilderij of erger nog u maakt een schilderij, laat deze mooi inlijsten en hangt hem op. En ja hoor de eerste de beste gast roept: ‘Wat een mooie lijst!’ Tsja, dit gebeurt regelmatig en het blijft frustrerend. Het ging immers niet om de lijst, maar om het schilderij dus de inhoud.

    Voor deze site heb ik hier een paar basisregels voor het maken van een goede keuze van een lijst. Helaas, daar is geen standaard antwoord op te geven. Elk werk is weer anders en smaken verschillen. Maar hier toch een paar basisregeltjes die u verder kunnen helpen: 

  • Een (hedendaags) schilderij op doek of canvas met netjes afgewerkte en/of beschilderde zijkanten zonder nietjes of spijkers er in, lijst je het mooist in een ‘baklijst’. Dat is een lijst waar het werk vrij in komt te liggen van de lijst; je blijft de randen zien omdat er ruimte zit tussen lijst en zijkant van het schilderij.
  • Voor oudere schilderijen hebben de meeste lijstenmakerij een grote keuze aan lijsten. En de goede lijstenmaker zal u dan ook uitgebreid en goed adviseren, maar verlies uw eigen voorkeur waar het werk komt te hangen niet uit het oog. Er zijn compleet gebeeldhouwde lijsten (vaak barokke lijsten), vlakke of reliëflijsten in hout of kunststof. Er is voor elk wat wils.
  • Voor werk op papier zoals aquarellen, tekeningen, pastels, zeefdrukken en andere grafiek moet achter glas. En ook hier is een ruime keuze in glas: van gewoon tot ontspiegeld tot flinterdun, totaal onzichtbaar en niet spiegelend glas. Maar vaak volstaat gewoon glas.
  • En aan dat glas hangt natuurlijk een verschillend prijskaartje. En pas op, kies voor aquarellen en pastels een dik of dubbel passepartout opdat de voorstelling het glas niet raakt.
  • De meeste zeefdrukken en andere grafiek, foto’s en posters kunnen ingelijst worden in eenvoudige wissellijsten die je zelf kunt monteren.

Wilt u goed advies, neem dan eens contact op met uw lijstenmakerij. Een goed overzicht vind u op lijstenmakerij.info, hier is een over zicht van lijstenmakerijen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Prijs de lijst en het schilderij !