Categorie: | Kunstnieuws, Schilderijen

Antieke Schilderijen

Geschreven: 20 maart 2017 door admin

Je kunt een antiek schilderij het beste maar goed en zorgvuldig behandelen. Als het een oud en antiek schilderij is dan kun je daar veel plezier van hebben. Wanneer je dat wilt behouden dan is het heel goed om daar goed mee om te gaan. Allereerst moet je het werk een mooie plek geven aan de muur. Dit is niet altijd even eenvoudig want te veel licht erop van buiten verminderd het plezier ervan en zal ook wel schade kunnen geven op den duur in de vorm van bijvoorbeeld een verkleuring. We hebben het natuurlijk al gehad over de aquarel, het waterverfkunstwerk wat niet te licht opgehangen moet worden. Ook is het zo dat wanneer je een schilderij boven een warme bron, een kachel hangt dat zal dat zijn sporen nalaten. Vaak is een wat ouder schilderij gemaakt op een doek wat gespannen is op een houten raamwerk wat dan weer gaat werken met vocht en droogte.

Ook is het zo dat een bepaalde mate van ventilatie nodig is achter het doek. Wanneer je het schilderij helemaal afsluit dan kan het niet ademen zogezegd.

Een buitenmuur van de woning is natuurlijk wat kouder en vochtiger dan een binnenmuur dus kijk even of dat wel goed gaat. Een binnenmuur, een muur die over het algemeen de woning niet zal dragen heeft hier geen last van en zal geen temperatuursverschillen geven. Zorg ook voor een goed ophangsysteem. Een ouderwetse spijker of schroef is natuurlijk in orde, maar een wat modernere constructie is een stuk mooier. Je krijgt dan zoon mooi rail-systeem boven aan de muur zodat een kunstwerk, of meerdere werken verplaatsbaar zijn.

Je kunt wat oudere werken, antieke kunst ook presenteren achter glas maar let erop dat het glas niet in contact komt met de verf.

Zorg er ook voor dat de lijst goed stevig is omdat het glas ervoor het geheel natuurlijk wel zwaarder maakt.

Succes en veel plezier ermee en ervan.